Expresná pomoc pre suché vlasy bez lesku

Expresná pomoc pre suché vlasy bez lesku

Vlasy a nekonečné problémy, ktoré s nimi máme! Aj vás hnevajú suché, polámané končeky a o lesku môžete iba snívať?

Ak aj vy patríte medzi ľudí, ktorých dlhodobo trápia suché vlasy, nestrácajte nádej. Správna vlasová starostlivosť dokáže hotové zázraky, a to aj s geneticky suchými vlasmi. Stačí obnoviť prirodzenú štruktúru vlasu a dodať mu stratené živiny. Tak čo, skúsite to? 

Ako predísť suchým vlasom

To, či máme suché lámavé vlasy, je do istej miery otázka dedičnosti, avšak mnohé škody si na vlasoch páchame sami. Umývame ich pričasto a nesprávnymi šampónmi, používame prehnane veľa stylingových prípravkov a vlasy nadmerne vysušujeme každodenným fénovaním či žehlením. Odporúčame vyvarovať sa umývaniu vlasov horúcou vodou. Ani neustále nosenie čiapky, vrkoča alebo drdolu nerobí vlasom dobre a môže to byť príčinou ich namáhania a vypadávania. V neposlednom rade vlasom škodí hektický životný štýl, stres a nezdravá strava.

Taktiež nezabúdajte, že umývanie vlasov má svoje jasné pravidlá. Šampón sa nenanáša až ku končekom, pretože ich to vysušuje. Kondicionér sa ku končekom nanáša, pozor ale na vlasové korienky, tam nepatrí!

Užitočné rady, čo na suché vlasy

Čo na suché vlasy bez lesku a života? Je niekoľko základných pravidiel, ktoré ak si osvojíte, konečne sa zbavíte problémov s vysušovaním vlasov.

  • Pravidelné zastrihávanie končekov veľmi suchých vlasov.
  • Stop každodennému umývaniu vlasov – ak si vlasy umývate príliš často, stráca sa maz, ktorý prirodzene chráni pokožku hlavy a vplýva na hydratáciu a pružnosť vlasov.
  • Používajte hydratačné prírodné šampóny určené na suché vlasy – ideálne sú vlasové prípravky s obsahom vyživujúcich olejov (arganový, kokosový, avokádový či olivový).
  • Skvelým tipom, čo na suché vlasy, sú aj bezoplachové kondicionéry.
  • Zvyknite si použiť aj masku na vlasy – ide o cennú regeneráciu a hydratáciu vlasov po umytí (skúste to raz týždenne a pre lepší výsledok nechajte masku na vlasoch pôsobiť celú noc).
  • Nezabúdajte na pravidelné dopĺňanie výživových doplnkov a vitamínov, ktoré vlasy posilnia zvnútra – obzvlášť cenný pre vlasy je zinok, selén a železo.

Pozor na vysúšanie vlasov počas dovolenky

Extra rizikom pre vlasy je letná dovolenka pri mori. Morská voda, ale aj chlór z bazénov vlasy nadmerne vysušujú, a preto je počas dovolenky nutné suché vlasy neustále oplachovať čistou vodou. Taktiež si nezabudnite pribaliť špeciálne prípravky na posilnenie a okamžitú regeneráciu vlasov.

Domáce triky, ako vyživiť suché vlasy

Okrem dostupných produktov na extra suché vlasy si môžete skúsiť urobiť domácu masku na vysušené a lámavé vlasy. Stačí zopár surovín, ktoré v kuchyni istotne bez problémov nájdete.

Vyskúšajte banánovú masku a horčicový zábal pre lesklé vlasy, väčší objem a koniec mastnoty. 

Na banánovú masku budete potrebovať:

  • banán,
  • lyžičku olivového oleja,
  • lyžicu medu.

Postup prípravy a spôsob nanášania masky:

Olivový olej s medom zahrejte. Následne k nim pridajte roztlačený banán a všetko spolu zmiešajte. Masku nanášajte na vlhké vlasy a nechajte pôsobiť 20 minút. Pre dokonalý efekt si vlasy zabaľte do uteráka. Následne si masku dôsledne vypláchnite a vlasy umyte hydratujúcim šampónom. 

Na horčicový zábal si pripravte plnotučnú horčicu, ktorú si votrite do vlasov a nechajte pôsobiť aspoň polhodinu. Opäť je dobré, aby boli vlasy zabalené do uteráka. Po uplynutí času pôsobenia zábal z vlasov dobre vymyte.