🌸 Vlož 1 produkt do košíka a druhý máš AUTOMATICKY ZADARMO 🌸

Ochrana osobných údajov

ZÁSADY SPRACÚVANIA OSOBNÝCH ÚDAJOV


V spoločnosti Bloom Cosmetics s.r.o., so sídlom Bernolákova 7897/11, Bratislava - mestská časť Staré Mesto 811 07, Slovenská republika, zapísanou v obchodnom registri vedenom Okresným súdom Bratislava I, oddiel: Sro, vložka č.: 140128/B, IČO: 51 228 637, DIČ: 2120644295, IČ DPH: SK2120644295 (ďalej len „my“) pri prevádzkovaní internetového obchodu www.bloomhair.sk spracúvame osobné údaje.

Nižšie v tomto dokumente sa Vám snažíme poskytnúť všetky potrebné informácie o spracúvaní Vašich osobných údajov v súlade s nariadením č. 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len „GDPR“).

Ak by ste napriek tomu mali akékoľvek otázky, prípadne by ste chceli uplatniť Vaše práva, ozvite na nám, napríklad emailom na hello@bloomhair.sk.

Spracovávané osobné údaje, účel, právny základ a doba ich spracovania

Vytvorenie a správa užívateľského účtu

Kategória osôb:  Zákazníci

Účel spracovania osobných údajov: Vytvorenie a správa užívateľského účtu

Právny základ a spracovávané osobné údaje: Právnym základom je Váš súhlas, ktorý prejavíte registráciou. Identifikačné údaje (meno, priezvisko), registračné údaje (email). Po registrácii máte napríklad možnosť zaradiť si vybraný tovar do tzv. wishlistu (zoznam prianí) a následne Vám budeme zasielať e-mail s upozornením, že sa tovar zaradený do wishlistu predáva za zvýhodnenú cenu alebo je opäť dostupný. Tento wishlist máte možnosť kedykoľvek meniť.

Doba spracovania: Kým si účet nezrušíte. V prípade, že po dlhšiu dobu účet nepoužijete, môžeme Vám poslať email s tým, že ak sa do určitej doby po jeho prijatí do účtu neprihlásite, účet Vám zrušíme.

Vyriešenie problému v rámci objednávkového procesu

Kategória osôb: Zákazníci

Účel spracovania osobných údajov: Vyriešenie problému v rámci objednávkového procesu

Právny základ a spracovávané osobné údaje: V prípade, že v rámci objednávkového procesu začnete vypĺňať Vaše osobné údaje s z akéhokoľvek dôvodu tento proces zlyhá a nebudete mať možnosť objednávku dokončiť, napríklad v prípade technického problému, obratom Vám pošleme e-mail, ak Vašu e-mailovú adresu vyplníte, a to s uloženým košíkom a Vami vyplnenými údajmi. Budete mať možnosť nákup dokončiť do 1 dňa.

Právnym základom je primárne náš oprávnený záujem na odstránení problému a dokončení objednávky, v spojení so sekundárnym, a to vykonaním opatrení pred uzatvorením zmluvy.

Doba spracovania: 30 dní odo dňa nedokončenia objednávkového procesu.

Uzatváranie a plnenie zmlúv so zákazníkmi

Kategória osôb: Zákazníci

Účel spracovania osobných údajov: Uzatváranie a plnenie zmlúv so zákazníkmi

Právny základ a spracovávané osobné údaje: Právnym základom je nevyhnutnosť na plnenie zmluvy.

Identifikačné údaje (meno, priezvisko), kontaktné údaje (doručovacia adresa a adresa trvalého bydliska, e-mail, telefón), účtovné údaje (fakturačná adresa, číslo karty, číslo bankového účtu), história objednávok, údaje o užívateľskom účte, údaje súvisiace s prípadnými reklamáciami (identifikácia produktu, vady produktu, riešenie).

 

Poskytnutie osobných údajov je zmluvnou požiadavkou a Vašou povinnosťou, bez nich nie je možné uzatvoriť zmluvu a doručiť tovar laebo poskytnúť službu.

Doba spracovania: Počas trvania zmluvného vzťahu a záručnej doby, ktorá je vo väčšine prípadov 2 roky.

Uplatňovanie nárokov po ukončení zmluvy

Kategória osôb: Zákazníci

Účel spracovania osobných údajov: Uplatňovanie nárokov po ukončení zmluvy

Právny základ a spracovávané osobné údaje: Právnym základom je náš oprávnený záujem spočívajúci v práve vymáhať prípadné pohľadávky a iné nároky, ktoré mohli vzniknúť, ako aj mať schopnosť preukázať, že naše povinnosti zo zmluvy boli riadne splnené.

Identifikačné údaje (meno, priezvisko), kontaktné údaje (doručovacia adresa a adresa trvalého bydliska, e-mail, telefón), účtovné údaje (fakturačná adresa, číslo karty, číslo bankového účtu), história objednávok, údaje o užívateľskom účte, údaje súvisiace s prípadnými reklamáciami (identifikácia produktu, vady produktu, riešenie).

Doba spracovania: Po dobu 5 rokov od ukončenia zmluvného vzťahu, v prípade súdneho konania po celú dobu konania.

Plnenie povinností vvyplývajúcich z predpisov oblasti vedenia účtovníctva a v oblasti daní

Kategória osôb: Zákazníci

Účel spracovania osobných údajov: Plnenie povinností vvyplývajúcich z predpisov oblasti vedenia účtovníctva a v oblasti daní

Právny základ a spracovávané osobné údaje: Právnym základom je plnenie zákonnej povinnosti, ktorú nám ukladajú právne predpisy z oblasti účtovníctva a daní.

Identifikačné údaje (meno, priezvisko), kontaktné údaje (doručovacia adresa a adresa trvalého bydliska, e-mail, telefón), účtovné údaje (číslo bankového účtu a ďalšie informácie na daňových dokladoch), ak aj kópie zmlúv.

Doba spracovania: Po dobu 10 rokov od konca roka, v ktorom došlo k plneniu zo zmluvy.

Priamy marketing

Kategória osôb: Zákazníci

Účel spracovania osobných údajov: Priamy marketing

Právny základ a spracovávané osobné údaje: V prípade priameho marketingu prostredníctvom SMS alebo e-mailu je právnym základom Váš súhlas, ktorý prejavíte na našom internetovom obchode a následným kliknutím na odkaz v potvrdzujúcom e-maile.


Identifikačné (meno, priezvisko) a kontaktné údaje (doručovacia adresa a adresa trvalého bydliska, e-mail, telefón).

Doba spracovania: Minimálne 4 roky a maximálne 5 rokov od odvolania súhlasu, resp. námietky.

Hodnotenie

Kategória osôb: Zákazníci

Účel spracovania osobných údajov: Hodnotenie

Právny základ a spracovávané osobné údaje: Právnym základom je Váš súhlas.

Identifikačné údaje (meno, priezvisko), registračné údaje (email). Hodnotenie zverejníme bez Vašich osobných údajov, t.j. anonymizovane (maximálne meno, iniciálku priezviska a štát).

O hodnotenie Vás môžeme po nákupe požiadať tak, že Vám pošleme email. Právnym základom k zaslaniu tohto emailu je náš oprávnený záujem na zlepšovaní našich produktov, avšak máte možnosť s týmto zaslaním počas nákupu vyjadriť nesúhlas.

Doba spracovania: Do momentu anonymizácie, ku ktorej dôjde do 30 dní od Vášho hodnotenia, resp. referencie.

Interné analýzy, vývoj a zlepšenie nášho elektronického obchodu a kvality služieb, plánovanie.

Kategória osôb:

Účel spracovania osobných údajov: Interné analýzy, vývoj a zlepšenie nášho elektronického obchodu a kvality služieb, plánovanie.

Právny základ a spracovávané osobné údaje: Právnym základom je náš oprávnený záujem.

Vaše osobné údaje, ktoré máme na základe iného účelu, resp. právneho základu.

Doba spracovania: Po dobu, počas ktorej ich na základe iného účelu, resp. právneho základu, spracovávame. Po tejto dobe už len v anonymizovanej podobe, kedy už nepôjde o osobné údaje.

Vybavovanie podnetov, dopytov a otázok

Kategória osôb: Ktokoľvek

Účel spracovania osobných údajov: Vybavovanie podnetov, dopytov a otázok

Právny základ a spracovávané osobné údaje: Právnym základom je náš oprávnený záujem, ako aj Váš súhlas.

Identifikačné údaje (meno, priezvisko), kontaktné údaje (adresa, e-mail, telefón), IP adresa a cookies, otázka položená prostredníctvom formulára, emailom, chatu, prostredníctvom sociálnych sietí alebo telefonicky.

Doba spracovania: Do vybavenia, najdlhšie však 30 dní po vybavení, prípadne dlhšie, ak k tomu dáte súhlas.

Pravidelné zasielanie obchodných a marketingových oznámení e-mailom

Kategória osôb: Odberatelia noviniek (newslettra)

Účel spracovania osobných údajov: Pravidelné zasielanie obchodných a marketingových oznámení e-mailom

Právny základ a spracovávané osobné údaje: Právnym základom je Váš súhlas, ktorý prejavíte registráciou na odber noviniek (newsletra) na našom internetovom obchode a následným kliknutím na odkaz v potvrdzujúcom e-maile.

E-mail.

Doba spracovania: Do odvolania súhlasu.

Usporiadanie a vyhodnotenie súťaže

Kategória osôb: Súťažiaci

Účel spracovania osobných údajov: Usporiadanie a vyhodnotenie súťaže

Právny základ a spracovávané osobné údaje: Primárnym právnym základom je súhlas súťažiaceho, ktorý vyjadrí svojim zapojením sa do súťaže. Poskytnutie osobných údajov je podmienkou účasti na súťaži, bez nich účasť nie je možná.

Sekundárnym právnym základom je aj plnenie zmluvy, t.j. plnenie našich práv a povinností vyplývajúcich z pravidiel súťaže, a po splnení aj naše oprávnené záujmy informovať o výsledku súťaže zverejnením profilu výhercu v komentári k príspevku o súťaži a mať schopnosť preukázať, že naše povinnosti boli riadne plnené. Účasť na súťaži, ako aj udelenie súhlasu na spracovanie osobných údajov pre tento účel, sú dobrovoľné a súhlas je možné kedykoľvek odvolať. Odvolaním súhlasu bude ukončené spracovanie osobných údajov a účasť v súťaži.

S kým zdieľame Vaše osobné údaje

V obmedzených prípadoch Vaše osobné údaje poskytujeme iným subjektom (príjemcom), vo väčšine prípadov našim dodávateľom služieb. Môže ísť o nasledovné prípady:

Poskytnutie tretím stranám, ak je to dovolené alebo požadované právnymi predpismi, napríklad sprístupnenie štátnym orgánom v súlade s právnymi predpismi, v prípade predaja nášho podniku alebo v prípade našej právnej ochrany prostredníctvom právneho zástupcu.

Poskytnutie našim dodávateľom (tzv. sprostredkovateľom), ktorí nám na základe zmluvy poskytujú rôzne služby, v rámci ktorých dochádza k spracovaniu Vašich osobných údajov. Ide najmä o spoločnosti, ktoré zabezpečujú alebo poskytujú ERP systém (podnikový softvér na správu a koordináciu vnútropodnikových zdrojov), platobnú bránu, marketing, emailing, e-commerce platformu, webový chat, recenzie, IT vývoj a IT podporu, fulfillment (skladovanie, doprava), správu a doručovanie balíkov, účtovné služby, prepojenie aplikácií, a cookies (viac v časti Cookies nižšie).

Spolupracujeme len s takými dodávateľmi služieb, ktorí poskytujú primerané záruky bezpečnosti a ktorých zmluvne zaviažeme spracovávať Vaše osobné údaje len v súlade s našimi pokynmi a zachovávať dôvernosť Vašich osobných údajov.

Automatizované individuálne rozhodovanie vrátane profilovania

Nevykonávame rozhodovanie, ktoré je založené výlučne na automatizovanom spracúvaní, vrátane profilovania, a ktoré má právne účinky, ktoré sa Vás týkajú alebo Vás podobne významne ovplyvňujú.

Osobné údaje detí do 16 rokov

Náš internetový obchod nie je určený pre deti mladšie ako 16 rokov. Deti mladšie ako 16 rokov môžu náš internetový obchod používať iba, ak na to udelí súhlas jeho zákonný zástupca, najmä rodič.

Prenos osobných údajov mimo EÚ/EHS

V rámci Európskej únie/Európskeho hospodárskeho priestoru platí voľný pohyb osobných údajov.

Ak budeme prenášať osobné údaje do tretích krajín, budeme tak robiť v súlade s GDPR. Môže ísť napríklad o krajiny, o ktorých Európska komisia rozhodla, že zaručuje primeranú úroveň ochrany osobných údajov alebo sa dodávateľ služby, ktorú využívame zaviazal dodržiavať štandardné zmluvné doložky prijaté Európskou komisiou, prípadne môže ísť o kombináciu oboch prípadov.

V súčasnosti plánujeme prenášať osobné údaje len do USA, ak je dodávateľ služby súčasťou Privacy Shield Frameworku a zároveň máme s ním uzatvorenú zmluvu, ktorá obsahuje štandardné zmluvné doložky.

Cookies

Na našom internetovom obchode používame cookies. Podrobné informácie o tom, ako ich používame nájdete v tejto časti www.bloomhair.sk/cookies.

Vaše práva

Podľa GDPR máte viaceré práva. Ide o právo na prístup k osobným údajom, na ich opravu, vymazanie, obmedzenie spracúvania, namietať proti spracúvaniu, na prenosnosť údajov, právo svoj súhlas so spracovaním osobných údajov odvolať a právo podať sťažnosť dozornému orgánu.

Právo na prístup

Máte právo získať od nás potvrdenie o tom, či sa spracúvajú Vaše osobné údaje, a ak tomu tak je, máte právo získať prístup k týmto údajom. Na požiadanie Vám teda poskytneme všetky informácie ohľadom spracovania Vašich osobných údajov.

Právo na opravu

Máte právo na to, aby sme opravili Vaše nesprávne osobné údaje a doplnili ich, ak sú neúplné.

Právo na vymazanie (právo na „zabudnutie“)

Vaše osobné údaje mažeme, ak už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa získavali alebo ak odvoláte súhlas, na základe ktorého sme spracúvanie vykonávali. Toto právo však neplatí absolútne. Existujú prípady, kedy osobné údaje musíme uchovávať, napríklad za účelom účtovníctva.

Právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov

Máte právo na to, aby sme obmedzili spracúvanie, pokiaľ (i) ste napadli správnosť osobných údajov, a to počas obdobia umožňujúceho overiť správnosť osobných údajov, (ii) spracúvanie je protizákonné a namietate proti vymazaniu osobných údajov a žiadate namiesto toho obmedzenie ich použitia; (iii) už nepotrebujeme osobné údaje na účely spracúvania, ale potrebuje ich Vy na preukázanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov; (iv) namietate voči spracúvaniu, a to až do overenia, či oprávnené dôvody na našej strane prevažujú nad Vašimi oprávnenými dôvodmi.

Právo namietať proti spracúvaniu

Máte právo kedykoľvek namietať proti spracúvaniu Vašich osobných údajov, ktoré sa vykonáva (i) na právnom základe nevyhnutnosti na účely oprávnených záujmov, ktoré sledujeme my alebo tretia strana, (ii) na účely profilovania, a (iii) na účely priameho marketingu.

Právo na prenosnosť údajov

Máte právo získať Vaše osobné údaje, ktoré ste nám poskytli, v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte a máte právo preniesť tieto údaje ďalšiemu prevádzkovateľovi bez toho, aby sme Vám v tom bránili, ak sa spracúvanie osobných údajov zakladá na Vašom súhlase alebo na zmluve a zároveň sa spracúvanie vykonáva automatizovanými prostriedkami.

Právo odvolať súhlas

Ak je spracúvanie založené na základe Vášho súhlasu, máte právo kedykoľvek svoj súhlas odvolať. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase udelenom pred jeho odvolaním.

Právo podať sťažnosť

Ak sa domnievate, že spracúvanie Vašich osobných údajov je v rozpore s GDPR, máte právo podať sťažnosť dozornému orgánu, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, so sídlom na adrese Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27, e-mail: statny.dozor@pdp.gov.sk.

 

pattern

15 dňové balenie Zdarma ku každej objednávke vitamínov

* 15 dňové balenie zdarma sa automaticky pridá do košika vždy len k jednému produktu vitamínov.

Black Friday

50% off na druhý produkt

Vlož do košíka 2 produkty a druhý ti dáme s 50% zľavou. Platí iba do 01.12.2021.