Ako a kde získať jablčný ocot?

Jablčný ocot sa vyrába rozdrvením jabĺk a následným odšťavením. Získava sa kvasením jablčnéhomuštu pôsobením baktérií kyseliny octovej. Výsledkom tohto procesu je jablčný ocot, ktorý sa často využíva v kuchyni – je zložkou šalátových dresingov, marinád či potravinových  konzervačných látok. Jablčný ocot môžeme aj piť – ideálne je zmiešať dve polievkové lyžice s čistou vodou. V prípade, že ho nevieme prijať zo stravy ani vypiť, odporúča sa jablčný ocot dopĺňať formou prírodných vitamínových doplnkov, nakoľko je jeho prínos pre zdravie a krásu skutočne  ohromný.

Cenné zložky jablčného octu

Jablčný ocot obsahuje množstvo cenných zložiek – vitamíny, minerály, enzýmy a stopové prvky.

Medzi najvýznamnejšie patria:

  • vitamín A, B1, B2, B6, C a E,
  • kyselina listová,
  • betakarotén,
  • horčík, vápnik, draslík, sodík, železo a zinok,
  • jód, fluór, selén a meď,
  • fosfáty.