Zinok: pomôže pri starostlivosti o vlasy, trávenie aj pokožku

Zinok: pomôže pri starostlivosti o vlasy, trávenie aj pokožku

Nájsť rovnováhu v uponáhľanom svete znie tak trošku ako rozprávka. Existujú však prirodzené cesty k tomu, ako svoje telo znovu naštartovať a dopriať mu všetko potrebné pre znovu-nájdenie vnútornej pohody.

Práve takúto čarovnú silu má aj zinok, ktorý okrem zdravia vlasov a nechtov pozitívne vplýva na mnohé ďalšie funkcie v tele. Ktoré? To sa dozvieš v tomto článku! 

Čo je zinok?

Zinok je esenciálny minerál, čo znamená, že stačí len malé množstvo, aby sa vaše telo cítilo lepšie zvnútra aj zvonka. Má pozoruhodný potenciál pri podpore zdravia a vnútornej pohody.

Čo všetko dokáže malá dávka zinku? 

Zinok možno nájsť v rôznych potravinách vrátane mäsa, morských plodov, strukovín, orechov a semien. Je dostupný aj ako doplnok stravy v rôznych formách výživových doplnkov.

  1. Podpora imunitného systému: Zinok hrá významnú úlohu pri podpore zdravého imunitného systému. Podieľa sa na vývoji a aktivácii imunitných buniek, ako aj pri tvorbe protilátok. (1)
  2. Základ pre chuť a vôňu: Zinok je rozhodujúci pre schopnosť cítiť chuť a vôňu. Pomáha udržiavať integritu a funkciu chuťových a čuchových receptorov, čo nám umožňuje naplno prežívať chute a vône. (2)
  3. Skvelá antioxidačná schopnosť: Ako antioxidant pomáha zinok chrániť bunky pred poškodením spôsobeným škodlivými voľnými radikálmi. Prispieva k antioxidačnej ochrane tela, ktorý pomáha bojovať proti oxidačnému stresu a zápalom. (3)
  4. Rast a vývoj: Zinok je potrebný pre správny rast a vývoj, najmä počas detstva a dospievania. Podporuje normálny rast, syntézu DNA a delenie buniek. (4) 

Dopraj svojim vlasom to najlepšie

Prítomnosť zinku vo vlasovej rutine pozitívne ovplyvňuje stimuláciu vlasových folikulov, zdravý rast vlasov a minimalizáciu vypadávania vlasov.

Pomáha tiež pri produkcii kožného mazu, ktorý hydratuje a chráni pokožku hlavy. (5)

Vyživenie pokožky zvnútra

Zinok hrá kľúčovú úlohu pri udržiavaní mladistvej a žiarivej pleti. Podporuje syntézu kolagénu, zlepšuje pružnosť a pevnosť pokožky.

Uľahčením obnovy buniek a opravy tkaniva pomáha zinok pri hojení jaziev na pleti, čo vedie k hladšej pleti. Jeho protizápalové vlastnosti tiež pomáhajú oveľa ľahšie zvládnuť kožné ochorenia, ako akné a ekzém. (6)

Spevnenie nechtov

Zdravé nechty sú odrazom celkovej vnútornej pohody nášho tela. Zinok prispieva k zdraviu nechtov tým, že podporuje tvorbu keratínu, ktorý je zodpovedný za štruktúru nechtov. Zabraňuje lámavosti nechtov, vyvýšeninám a bielym škvrnám, čím umožňuje rast silnejších a odolnejších nechtov. (7)

Okamžitá pomoc pre lepšie trávenie

Udržiavanie vyváženého črevného mikrobiómu je kľúčové pre optimálne trávenie, vstrebávanie živín a zdravie čriev. Zinok podporuje rast a funkciu prospešných črevných baktérií, čím podporuje zdravé črevné prostredie. Okrem toho zinok prispieva k celistvosti črevnej výstelky, čím znižuje riziko gastrointestinálnych problémov, ako je napríklad syndróm prasknutého čreva. (8)

A čo Bloom Robbins? 

Zinok obsahuje hneď niekoľko produktov pre jeho komplexitu a funkčnosť. Vysoké zastúpenie zinku nájdeš vo všetkých našich vlasových doplnkoch Love is in the HAIR, a okrem toho obsahujú zinok aj vitamíny Glowy skin COLLAGEN pre krajšie vyzerajúcu pleť. Obsah zinku obsahujú aj vitamíny pre zlepšenie trávenia Super Duper MULTI&PROBIOTICS a bojovníci za správne fungujúci imunitný systém It's IMMUNITY BOOST o'clock

To, že sme zinok zahrnuli až do 6 produktov v našej ponuke je len dôkazom toho, aký je zinok silný minerál a akú komplexitu ponúka pre naše telo. Tak neváhaj a vyskúšaj si to na vlastnej koži ešte dnes!

Využitím sily zinku môžeš naplno podporiť a zároveň obnoviť potenciál svojich vlasov, pokožky, nechtov a zdravého bruška.

Od revitalizácie rastu vlasov a starostlivosti o žiarivú pokožku až po posilnenie nechtov a zlepšenie funkcie čriev. Zinok ponúka nespočetné množstvo výhod, ktoré prispievajú k celkovej pohode. A kto v dnešnom uponáhľanom svete nehľadá vysnívaný balans?

Pridaj zinok ako základnú zložku svojej každodennej rutiny a odomkni svoju prirodzenú krásu a vitalitu. A to všetko vďaka jednej mini zložke.

 

Zdroje:

1 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2277319/ (citované 19.05.2023)

2 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24264025/ (citované 19.05.2023)

3 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3249911/ (citované 19.05.2023)

4 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10801966/ (citované 19.05.2023)

5 https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/zinc-for-hair (citované 19.05.2023)

6 https://www.dermatologytimes.com/view/zincs-role-skin-health-and-disease (citované 19.05.2023)

7 https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/zinc-for-nails (citované 19.05.2023)

8 https://www.webmd.com/diet/supplement-guide-zinc (citované 19.05.2023)