Svieže masky na vlasy pre nádherný lesk a extra výživu

Svieže masky na vlasy pre nádherný lesk a extra výživu

Pre krásne lesklé vlasy všetko! Na tom sa isto zhodneme, rovnako ako na tom, že ak sa dá, doprajeme vláskom extra starostlivosť. Pritom to nemusí byť drahé a exkluzívne, tie najväčšie poklady pre lesk a výživu vlasov nájdete aj u vás v kuchyni.

Čo vy a domáce recepty? Vyskúšate tentokrát „ukuchtiť“ aj niečo iné – napríklad masku na vlasy? Tu je zopár skvelých receptov na domácu vlasovú masku, ktorá spoľahlivo účinkuje.

Domáce masky pre lesklé a vyživené vlasy

Prírodné domáce masky na vlasy sú garanciou výživy a regenerácie vlasov a pokožky hlavy, a to od korienkov po končeky. Najlepšie na tom je, že ich výroba je lacná, rýchla a veľmi jednoduchá, preto by bola škoda to nevyskúšať. Pustíte sa do toho?

Vlasová maska zo zeleného čaju

Zelený čaj je univerzálnym liekom, ktorý ocenia aj vaše vlásky. Antioxidanty, ktoré obsahuje, bojujú proti vypadávaniu vlasov a posilňujú vlasy zvnútra.

Vitamín B – panthenol zasa pomáha proti štiepeniu vlasov a zjemňuje ich. Pravidelné pitie zeleného čaju je teda cestou ku krajším a hustejším vlasom, keďže pomáha stimulovať rast zdravých vlasov. 

V prípade, že si odvar zo zeleného čaju nanesiete priamo na vlasy, ktoré si zabalíte do potravinovej fólie a uteráka, necháte pôsobiť niekoľko hodín a na záver ich umyjete, výsledky sa zaručene dostavia.

Vajíčka a vlasy – to ide k sebe!

Maska z vajec je obľúbená a účinná. Možno ju aplikovať na všetky typy vlasov a rieši rôzne vlasové problémy – suché, lámavé aj mastné vlasy. Dôležité však je vedieť použiť tú správnu časť vajíčka. Na normálne vlasy nechajte pôsobiť celé vajce, suchým vlasom pomáha žĺtok a mastným naopak bielok. Možné je ich kombinovať aj s ďalšími vyživujúcimi ingredienciami, ako je med, citrón a olivový olej. Jednotlivé zložky spolu zmiešajte, kým nevznikne pena. Masku naneste na vlasy aj pokožku hlavy, prikryte a nechajte pôsobiť približne pol hodinu. Potom opláchnite vlažnou vodou a vlasy premyte šampónom.

A ako používať masku na vlasy? Pre viditeľný efekt aplikujte masku aspoň dvakrát do týždňa.

Pivo pre lesk vlasov

Slad a chmeľ v pive obsahujú cenné proteíny, ktoré regenerujú vlasy a dodávajú im stratený lesk. Taktiež pôsobia aj proti lámavosti vlasov a iným poškodeniam.

Zmiešajte pol pohára piva s vajíčkom a čajovou lyžicou oleja. Vlasy zabaľte (najlepšie do fólie a uteráka) a nechajte masku pôsobiť. Po pol hodine ju dobre vymyte a vlasy nechajte voľne vysušiť.

Citrónová vlasová maska

Citrón zbavuje vlas prebytočného mazu, čo je vítaná pomoc pre ľudí s rýchlo sa mastiacimi vlasmi a lupinami. Dajte si však pozor na zosvetľovací účinok kyseliny citrónovej, preto citrón vždy zmiešajte s vodou v pomere 1:2.

Banánová maska

Banánová maska na vlasy má skvelé hydratačné vlastnosti. Naviac vlasy posilňuje a zabraňuje ich štiepeniu. Sacharidy, draslík, železo a vitamíny A, E a C sú dobré pre suché vlasy, posilňujú vlasové folikuly a vyživujú pokožku hlavy.

Masku si pripravíte veľmi jednoducho – stačí jeden zrelý banán, ktorý vymixujte na pastu spolu s 2 lyžicami olivového alebo kokosového oleja, trochou medu a jogurtom či mliekom. Zmes si naneste na vlasy od korienkov po končeky, vlasy zabaľte do uteráka a nechajte masku pôsobiť minimálne 30 minút. Potom masku dôkladne vymyte a vlasy si umyte šampónom.

Avokádo vo vlasoch

Maska na vlasy z avokáda vlasy hydratuje a hĺbkovo vyživuje. Najmä suché a drsné vlasy budú vďaka jej pravidelnej aplikácii jemnejšie, mäkšie a zabráni sa vypadávaniu vlasov. Avokádo pôsobí aj antibakteriálne, čím chráni pokožku hlavy a vlasy pred vznikom kožných ochorení.

Na masku z avokáda budete potrebovať jedno zrelé avokádo, žĺtok a citrónovú šťavu. Všetky suroviny spolu zmixujte, kým nevznikne hladká, ľahko roztierateľná pasta. Masku nanášajte na vlhké vlasy až ku korienkom. Následne vlasy zabaľte a nechajte pôsobiť približne 20 minút. Stačí už len dôsledne opláchnuť studenou vodou a na záver vlasy dobre umyť šampónom. Pre viditeľné výsledky odporúčame masku aplikovať raz za týždeň.