Štýlové polodlhé vlasy: Tipy a triky, ako si ich upraviť

Štýlové polodlhé vlasy: Tipy a triky, ako si ich upraviť

Polodlhý strih vlasov slávi veľkolepý návrat. Kým v minulosti boli polodlhé vlasy len niečím dočasným – kým vlasy opäť nenarástli do požadovanej dĺžky, dnes sú konečným a cieleným riešením čoraz väčšej skupiny žien rôzneho veku.

Prečo sú polodlhé dámske strihy také žiadané a trendy? Rozhodne je to pre ich praktickosť a obrovské možnosti stylingu.

Účesy z polodlhých vlasov 

Ako si upravovať polodlhé vlasy? Na výber je mnoho účesov, k najobľúbenejším však rozhodne patria rovné mikádo a štýlový bob s predĺženými vlasmi vpredu. Buď s ofinou, alebo bez, prípadne si môžete urobiť klasickú cestičku uprostred, čo vám dodá mladistvý vzhľad.

Úprava polodlhých vlasov

Pri polodlhých vlasoch vyzerá dobre rovný aj zvlnený účes. Často ich úprava závisí od vašej osobnosti, nálady aj príležitosti. Kým mikádo pôsobí lepšie skôr pri hladkých a rovných vlasoch, mierne predĺžený bob vyzerá krásne aj s jemnými vlnkami. Vytvoriť si ich môžete kulmou či žehličkou, stačí trochu praxe a istotne to zvládnete aj sama doma. Na záver stačí spevniť a zafixovať vlny vhodným prípravkom, aby boli vlasy krásne vzdušné a lesklé.

Doplnky a polodlhý strih 

Zbožňujete výrazné vlasové doplnky a bojíte sa, že v kratších vlasoch nebudú dobre vyzerať? Práve naopak, trendy šatka uviazaná vo vlasoch na rôzne spôsoby či krásne sponky dokonale zvýraznia váš polodlhý strih. Môžete ich farebne doladiť k zvyšku outfitu a dokonalý look je na svete. 

Drdol z polodlhých vlasov

A čo slávnostnejšie udalosti? Obávate sa, že s polodlhými vlasmi veľa vody nenamútite? Žiadne obavy, stávkou na istotu je zdanlivo nedbanlivý drdol. Jeho vytvorenie vám nezaberie viac ako niekoľko minút a výsledok bude úžasný.

Aby drdol perfektne vydržal počas celého večera, nezabudnite na dostatočnú fixáciu, ktorá vlasy nielen spevní, ale dodá im aj požadovaný lesk.

Styling polodlhých vlasov 

Nezabudnite, každý z účesov, polodlhý strih nevynímajúc, nevyžaduje príliš veľké úsilie a jeho domácu úpravu zvládnete omnoho rýchlejšie, keď si dáte záležať na poctivej výžive vláskov a ich ochrane. Vyhnite sa boju so suchými, poškodenými, slabými a elektrizujúcimi vlasmi, venujte polodlhým vlasom dostatočnú pozornosť a pravidelnú starostlivosť. Na vonkajšiu regeneráciu a hydratáciu vlasov sú výborné prírodné vlasové masky, balzamy a oleje, ktoré môžete použiť aj ako súčasť záverečného stylingu účesu.

V prípade, že uprednostňujete horúci styling a žehličky, kulmy či fény používate na dennej báze, o to viac myslite na ochranu vlasov zvnútra a zvonku. Prírodné doplnky v gumíkovej či kapsulovej forme vlasy vyživia a dodajú im potrebné živiny. Pokiaľ ide o vonkajšiu ochranu vlasu, dbajte na dôsledný výber prírodnej vlasovej kozmetiky podľa typu vlasov a zamerania – ideálne sú produkty určené na ochranu vlasov.