Podkladová báza pod make-up: Ako ju nanášať?

Podkladová báza pod make-up: Ako ju nanášať?

Kompletné líčenie od A po Z. Aby bola vaša pleť po celý deň krásna a pôsobila sviežo, vyžaduje si to správny postup nanášania krycích prípravkov. Obzvlášť v lete je nutný dobrý základ, respektíve podklad pod make-up, nech dostane pleť všetky potrebné živiny a krytie je stopercentné. 

Viete, aká podkladová báza je najlepšia a vhodná pre vašu pokožku? Ako si nanášať podklad pod make-up a dosiahnuť efekt profesionálneho a trvácneho líčenia v pohodlí domova?

Podkladová báza pre dlhotrvajúci efekt

Chcete dokonalé líčenie, ktoré vydrží celý deň, prípadne noc a odolá nástrahám počasia či divokej párty? Neviete, ako minimalizovať nedokonalosti pleti a chrániť ju pred silnými horúčavami alebo chladom a mrazom? Už viac nemusíte opakovane opravovať váš očný make-up, prípadne sa prepudrovať zakaždým, keď idete na toaletu. Stačí použiť dobrý podklad, ktorý je základom bezchybného nalíčenia.

Špeciálne podkladové bázy pod make-up prekrývajú nedokonalosti pleti a udržia líčenie v perfektnom stave od rána až do večera.

Význam podkladovej bázy pod make-up

Ktoré prípravky slúžia ako najlepšia podkladová báza pod make-up? Môže byť každý denný krém považovaný za podklad pod krycí krém a púder, alebo je to nezmysel?

Pravdou je, že kvalitný hydratačný krém, prípadne sérum pokožku oživí a zabezpečí lepšie nanášanie make-upu, ale pokiaľ ide o predĺženie krycieho efektu, na to vplyv bežný krém nemá. V danom prípade je nutné siahnuť po extra podkladovej báze, inak známej ako primer. Ide o špecifický kozmetický prípravok, zväčša na silikónovej báze, ktorý je určený na predĺženie efektu a trvanlivosti make-upu. Bonusom je aj vyhladenie jemných rýh a vrások, vyplnenie rozšírených pórov, zjednotenie tónu pokožky a jednoduchšia aplikácia make-upu.

Nanášanie podkladovej bázy

Podkladové bázy sa nanášajú po dennom kréme a pred make-upom. Aplikujte si ich prstami na celú tvár, pričom po nanesení je dobré chvíľu počkať, aby sa primer vstrebal a až následne si naniesť tónovací prípravok. Podkladová báza býva zvyčajne bezfarebná a s jemnou textúrou. Po jej nanesení je pleť okamžite rozžiarenejšia, omladená a najviac viditeľné nedostatky pokožky – väčšie póry či lesklá pleť, sú utlmené a zmatnené. Naproti vyživujúcim krémom s ochranným faktorom však báza neobsahuje žiadne výživné látky, preto nikdy nezabúdajte na kvalitný krém ako prvý krok každodennej starostlivosti o pokožku. 

Prečo používať podkladovú bázu pod make-up? 

  • Zjednotenie pokožky,
  • príprava pleti na nanesenie make-upu,
  • optické vyhladenie a zmatnenie pleti,
  • určité druhy podkladových báz neutralizujú začervenanie pleti,
  • predĺženie efektu a výdrže make-upu.

Tip od nás: podkladová báza pod líčenie očí

Poznáme aj podkladové bázy pod očné tiene, vďaka ktorým sa líčenie ľahšie aplikuje, zintenzívňuje sa a predĺži sa výdrž očného make-upu.

Aplikácia bázy na oči a očné okolie je podobná, ako v prípade primeru pod make-up – prstami naneste malé množstvo na čisté očné okolie a po vstrebaní do pokožky môžete začať s líčením očí tak, ako ste to robili doteraz. Báza plní aj funkciu neutrálneho podkladu a pomáha zjednotiť farebný odtieň pleti v oblasti očí a očného okolia. Prekrýva drobné nedostatky a vyhladzuje pokožku. Vďaka použitiu bázy je aplikácia očných tieňov výrazne jednoduchšia, pričom farba očného tieňa pôsobí výraznejšie. Očné bázy jemnú pleť okolo očí nijako nevysušujú a môžete ich používať aj pri nosení kontaktných šošoviek

Podkladové bázy pod make-up a pod očné tiene umyjete bez väčších problémov štandardnými odličovacími prípravkami, ktoré odstraňujú aj make-up.

Späť na blog