Ozdravenie vlasov tu a teraz: Domáca kúra podľa typu vlasov a vlasového problému

Ozdravenie vlasov tu a teraz: Domáca kúra podľa typu vlasov a vlasového problému

Každý typ vlasov a vlasový problém si vyžaduje inú starostlivosť. Počnúc šampónom a kondicionérom na jemné, poškodené či kučeravé vlasy je nutná cielená regenerácia vlasov. Ideálnym spôsobom, ako vlásky vyživiť a dodať im potrebné živiny, sú masky a kúry na vlasy. Dobrá maska na vlasy urobí s vlasmi doslova zázraky. Zbaví vás problémov s mastením vlasov a lupinami, ba dokonca zabojuje proti rozštiepeným končekom. Paradoxne to nie je žiadna veda a výroba masiek na vlasy doma je jednoduchšia, než by sme si mysleli. 

Trúfate si na domácu vlasovú kúru, ktorá bude celkom vo vašej réžii? Ako si vytvoríte účinnú masku na vlasy, ktorá zaberá? Poradíme vám 9 úžasných receptov na jednoduché ozdravné kúry na vlasy. 

9 skvelých domácich masiek a vlasových kúr

Kúra na vypadávajúce vlasy

Máte slabé vlasy so sklonom k vypadávaniu? Vyskúšajte rýchlu kúru na suché vlasy z avokáda, slnečnicového oleja a citrónovej šťavy. Zrelé avokádo roztlačte a zmiešajte s 2 lyžicami slnečnicového oleja a lyžičkou šťavy z citróna. Vzniknutú zmes naneste na vlhké vlasy a nechajte pôsobiť minimálne 10 až 20 minút. Následne masku z vlasov jemne vymyte.

Kúra proti masteniu vlasov

Vaječné bielko s bielym jogurtom je hotovým elixírom na rýchlo sa mastiace vlasy. Spolu s medom, citrónovou šťavou a sódou bikarbónou vytvoríte účinnú masku, ktorý vlasy nielen zbaví prebytočného mazu, ale ich aj vyživí. Masku nechajte na vlhkých vlasoch pôsobiť aj polhodinu. Potom si vlasy umyte šampónom a prepláchnite studenou vodou.

Maska z ricínového oleja na slabé vlasy

Zastavte vypadávanie vašich vláskov s pomocou domácej masky s extra zložením a výnimočným účinkom. Jej základ tvorí ricínový olej, ktorý dokázateľne spevňuje vlasy a podporuje ich rast (rovnako tak urýchľuje aj rast obočia a mihalníc). Ostáva ešte pridať antioxidačný zelený čaj, ktorý zmiešajte s 2 lyžicami oleja a jedným surovým vajíčkom. Vlasy po nanesení masky zabaľte do fólie či uteráka a nechajte nerušene pôsobiť zopár hodín. Následne masku dobre vymyte šampónom.

Maska na suché vlasy počas leta

Leto všetky milujeme, ale čo si budeme hovoriť, našim vlasom dáva slnko a more poriadne zabrať. Ideálnou prvou pomocou je domáca kúra na suché vlasy z olivového oleja a vajíčka. Po zmiešaní stačí masku naniesť na celú dĺžku vlasov, zabaliť ich a nechať účinkovať minimálne 30 minút. Odporúčame vlasový zábal opakovať aspoň raz do mesiaca, ale počas letných mesiacov pokojne aj častejšie.

Kokosová vlasová kúra proti lupinám

Trápi vás nadmerná tvorba lupín a máte pocit, že ste už vyskúšali všetky dostupné prípravky proti lupinám? Niekedy je riešenie jednoduchšie a bližšie, ako by sme sa nazdávali – v tomto prípade ho nájdete priamo vo vašej kuchyni. Konkrétne si vyberte kokosový olej a zmiešajte ho s lyžičkou čajovníkového oleja, ktorý zoženiete v každej dobrej drogérii či lekárni. Masku nechajte na vlasoch pôsobiť približne dve hodiny a následne si vlasy umyte.

Vlasová kúra s kávou

Oživte si vlásky a prinavráťte im stratený lesk a hustotu. Pripravte si kávovú maska na vlasy z 2 čajových lyžičiek kávy, 1 celého surového vajíčka a 2 lyžičiek olivového oleja. Všetky ingrediencie spolu dobre pomiešajte a zmes naneste na vlasy. Po polhodine pôsobenia masku jemne vymyte šampónom a vlažnou vodou. 

Avokádová maska na zničené vlasy

Vlasy zničené častým farbením či nešetrným zaobchádzaním si vyžadujú pravidelnú extra regeneráciu. Pomôcť môže avokádová kúra, ktorú tvorí mix dozretého avokáda s olivovým olejom. Zmes sa nanáša po celej dĺžke vlasov, ktoré sa následne zabalia do fólie a uteráka. Maska by mala na vlasoch pôsobiť aspoň 30 minút. Na záver vlasy premyte šampónom.

Regeneračná maska na vlasy so slnečnicovým olejom

Slabé vlasy bez objemu oživí regeneračná kúra z domácich ingrediencií. Vyskúšajte si namiešať masku z vajíčka, slnečnicového oleja a piva. Všetko dohromady zmiešajte a naneste na umyté vlasy. Nechajte pôsobiť približne 20 minút a opláchnite.

Vlasová kúra s horčicou na posilnenie a rast vlasov

Prvá pomoc pre vaše vlasy. Skúste masku s horčicou pre dlhé a ozdravené vlasy. Vytvorte zmes zo sušenej horčice, vody, cukru, žĺtka a ricínového oleja a naneste si ju na pokožku hlavy aj vlasy po celej dĺžke, nie však úplne ku končekom. Vlasy zabaľte do pevného teplého turbana a nechajte masku pôsobiť cca pol hodinku. Následne zvyšky masky vymyte a tešte sa na rýchlejšie rastúce a vyživené vlásky.