Okamžité tipy, ako uhladiť krepovité vlasy

Okamžité tipy, ako uhladiť krepovité vlasy

Kto by nechcel vyzerať za každých okolností bezchybne? Mať skvelé vlasy, dokonale hladké a lesklé, a to bez väčších zásahov. Avšak od predstáv je k realite často veľmi ďaleko, a tak sa počas zimných mesiacov väčšina z nás trápi s elektrizujúcimi vlasmi, ktorých úprava zaberie veľa času a nervov. Nečudo, vlnené svetre a čiapky, chladné počasie a vyhrievané miestnosti vlasom rozhodne dobre nerobia a výsledkom sú často nevzhľadné krepovité vlasy. 

Čo na tento vlasový problém funguje? Ako zatočiť s krepovitými vlasmi a dostať ich pod kontrolu? Máme pre vás zopár účinných tipov na domácu úpravu vlasov, ktoré zaberú.

Správna vlasová starostlivosť

Každé ročné obdobie si žiada trochu inú starostlivosť o vlasy, pretože sú namáhané rôznymi spôsobmi. Kým v lete nás trápi najmä vysušovanie vlasov a rozštiepené končeky, zima dáva zabrať ich úprave, nakoľko hrozí krepovitý efekt na vlasoch.

Čo na krepovité vlasy? Ako ich rýchlo a jednoducho uhladiť a netrápiť sa s nimi každé ráno? Riešením je v prvom rade vhodná kozmetika – šampóny na krepovité vlasy, kondicionéry a balzamy, ako aj výživné kúry a masky na suché vlasy, ktoré preniknú hlboko do vlasu a vyživia ho zvnútra, ale aj na povrchu.

Sušenie krepovitých vlasov – pozor na suchý vzduch!

Pri problémov s krepovitosťou vlasov sa skúste vyhnúť častému fénovaniu či žehleniu vlasov. Horúci vzduch totiž z vlasov vyťahuje všetku vlhkosť a pri každodennom používaní môže poškodiť ich štruktúru. Je omnoho vhodnejšie nechať vlasy voľne vyschnúť bez zbytočného drhnutia uterákom. Ak sa však vyskytnú situácie, kedy to bez fénu nepôjde, použite aspoň ochranný vlasový sprej.

Obozretné buďte aj pri česaní vlasov. Nikdy si ich nerozčesávajte kefou, keď ešte nie sú celkom suché. A používajte kefu na krepovité vlasy, prípadne riedky hrebeň, ktorý vlasy tak nezelektrizuje.

Prírodné oleje a šampóny na krepovité vlasy

Deň čo deň sa trápite s tým istým – vaše vlasy vás vôbec nepočúvajú a odstávajú na všetky strany? Tu pomôže prírodný olej na elektrizujúce vlasy, ktorý ich v momente zjemní a vyživí. Krásny lesk je už len úžasným bonusom. Naviac nehrozí rýchle mastenie vlasov, keďže produkty s cennými výživnými olejmi majú ľahkú textúru, ktorá do vlasov okamžite vsiakne a vlas tak nepôsobí mastným dojmom. 

Odporúčame olej poriadne vmasírovať po celej dĺžke vlasov až po končeky, pričom je skvelý aj pri úprave vlasov do elegantného vrkoča či uhladeného drdola.

Ochranný lak na vlasy

Dobrý fixačný sprej či lak na vlasy je naším verným spoločníkom a často aj prvá i posledná pomoc pri úprave neposlušných vlasov. Ako inak by sme docielili dokonalý look bez jediného vláska mimo účesu, ak nie s pomocou laku proti krepovitým vlasom? 

Stačí ho naniesť, respektíve nastriekať na pramienky vlasov ešte pred konečnou úpravou účesu a efekt v podobe bezchybného stylingu je na svete! Nezabudnite, že aby výsledný tvar účesu vydržal celý večer, po jeho skompletizovaní ho ešte celý nalakujte, a to z väčšej vzdialenosti (asi 30 cm od vláskov) – tým si zaistíte, že lak sa rovnomerne rozprskne a účes odolá rozličným nástrahám. 

A čo radia profesionálni vlasoví stylisti? Skúste si lak naniesť na prsty a jemne ním prejdite po vlasoch. Drobné vlásky, ktoré odstávajú po stranách a na spánkoch, môžete skrotiť lakom, ktorý následne zahladíte starou kefkou na zuby. 

Účinná SOS pomoc proti krepovitým vlasom

V prípade, že ste vyskúšali všetky vyššie spomenuté rady a stále vás vaše krepovité vlasy nepočúvajú, ostáva použiť extra účinný stylingový gél. Postará sa o uhladený aj mokrý vzhľad a zabráni vlasom poletovať na všetky smery. 

A čo robiť, keď ste mimo domu a zrazu si zložíte čiapku? Problém je na svete, o tom sa ani baviť nemusíme, a keďže zrejme nemáte po ruke vašu domácu stylingovú výbavu, musíte improvizovať. Nezúfajte, tu pomôže lesk či balzam na pery. Stačí si do dlane naniesť malé množstvo a votrieť si to do vlasov.