Návod, ako používať kondicionér na kučeravé vlasy

Návod, ako používať kondicionér na kučeravé vlasy

Kučeravé vlasy si zaslúžia extra vlasovú starostlivosť. Je dôležité používať vhodný šampón, kondicionér a stylingové prípravky. Obzvlášť kondicionér rozhodne nevynechávajte, pretože dokáže s kučeravými vlasmi hotové zázraky. Len ho musíte správne použiť. 

Ako často používať kondicionér, je nutné ho zakaždým oplachovať a podľa čoho si vybrať ten správny kondicionér na kučeravé vlasy?

Extra starostlivosť o kučeravé a vlnité vlasy

Kučeravé a vlnité vlasy sú nádherné, pôsobia divoko a nejedna žena túži po takejto hrive. Ale iba do momentu, kedy zistí, aké náročné si je zdravo pôsobiace kučery udržať. Kučeravé vlasy majú totiž sklon rýchlo sa vysúšať a lámať, preto je nevyhnutné im zabezpečiť extra vlasovú starostlivosť. Tou sú hydratačné produkty určené špeciálne na vlnité a kučeravé vlasy bez neželanej záťaže.

Takisto rutina v podobe umývania a úpravy kučier je iná ako pri rovných vlasoch. Kučery si žiadajú šampóny a kondicionéry na kučeravé vlasy a chýbať by nemali ani vlasové masky, oleje a zábaly, ktoré vlasy hĺbkovo vyživia a posilnia.

Pokiaľ ide o finálnu úpravu kučier, používajte stylingové prípravky určené na tento typ vlasov, inak hrozí ich nadmerné vysušovanie a ničenie. Odporúčame siahnuť po fixačných sprejoch a penách, ktoré vlasy vytvarujú do požadovaného tvaru a ponechajú im vzdušnosť. Ak túžite kučery trochu „skrotiť“, siahnite po uhladzujúcich produktoch, ktoré husté vlasy udržia pohromade.

Kondicionér pre dokonalé kučery

Všetky ženy snívajú o krásnych, lesklých vlnách. Avšak docieliť efekt zdravých a bohatých kučier je náročnejšie, ako sa môže zdať. Prirodzené kučery, ale aj natočené vlasy je totiž náročné rozčesať a následne upraviť do podoby, s ktorou sa dá vyjsť von. Kučeravé vlasy sú často krepovité a pri zlej úprave vyzerajú príliš divoko.

Preto to bez kvalitného šampónu a kondicionéra nezvládnete. Najlepší kondicionér na vlasy, ktoré sa prirodzene vlnia, zaručí,  že okrem lesku budú vlasy jemnejšie a jednoducho ich rozčešete. Výbornou pomôckou na jednoduché rozčesávanie kučier sú aj hydratačné spreje na vlasy. Nezabúdajte ani na ochranu vlasov pred UV žiarením a znečistením.

Typy kondicionérov na kučeravé vlasy

Rozlišujeme dva základné druhy kondicionérov – tie, ktoré sa z vlasov oplachujú a bezoplachové kondicionéry. Oplachové kondicionéry sa na vlasy nanášajú hneď po umytí šampónu, zatiaľ čo bezoplachové druhy sú dostupné vo forme sprejov či balzamov a je možné naniesť ich na vlasy prakticky kedykoľvek a kdekoľvek.

Kondicionéry možno rozdeliť aj podľa vlasového problému, na ktorý sú určené. K dispozícii sú produkty na zničené končeky, kondicionéry na suché vlasy, na obnovenie vitality vlasov, na farbené alebo rýchlo sa mastiace vlasy.

Správne používanie kondicionéra na vlasy

Ako používať kondicionér na vlasy? Kondicionér sa nanáša po celej dĺžke vlasov, avšak nie celkom ku korienkom. Pozor aj na množstvo kondicionéra! Zbytočne veľa prípravku môže vlasy zamastiť a zmizne objem. 

Dôležité je nechať kondicionér pôsobiť dostatočne dlho, aby stihol preniknúť do vlasovej pokožky. Následne sa kondicionér dobre vymyje (samozrejme bezoplachový kondicionér sa nevymýva).

Čo sa týka frekvencie používania kondicionérov na vlnité a kučeravé vlasy, najvhodnejšie je  použiť ich raz-dvakrát do týždňa. Častejšie používanie kondicionéra vlasy oslabí a zapríčiní ich častejšie mastenie. 

Umývanie vlasov kondicionérom

V prípade, že sú vaše kučery suché a bez lesku, môžete skúsiť metódu umývania vlasov výlučne kondicionérom. Ide o šetrnejší spôsob umytia takto oslabených vlasov, pričom je tiež prevenciou pred ich ďalším lámaním a vysychaním. Táto tzv. „co-wash“ metóda však vo vlasoch zanecháva zvyšky kondicionéra, preto je dobré vlasy každý druhý týždeň premyť aj jemným čistiacim šampónom.