Efektívne tipy na rozčesávanie vlasov

Efektívne tipy na rozčesávanie vlasov

Rozčesávanie vlasov, obzvlášť dlhých alebo kučeravých, je pre mnohé ženy veľkým trápením. Nečudo, že hľadajú rôzne cesty a spôsoby, ako si to uľahčiť a pri česaní každý deň netrpieť.

Ako rozčesať vlasy rýchlo a bez bolesti? Našťastie, existujú účinné spôsoby, ako sa zbavíte uzlov vo vlasoch raz a navždy. Používajte správne kefy a stylingové prípravky pre lepšie rozčesávanie. A čo ďalšie ešte na rozčesávanie vlasov funguje?

Správna technika česania vlasov

Ľahké rozčesávanie dlhých vlasov – to nie je len o správnych kozmetických prípravkoch a kefe na vlasy, ale dôležitá je aj správna technika česania. Ak sa chcete vyhnúť šklbaniu vlasov a zbytočnej bolesti, začínajte vždy od končekov a postupne prechádzajte vyššie až ku korienkom. Vlasy rozčesávajte vždy pramienok po pramienku.

V prípade, že ste to doposiaľ robili presne naopak, nečudujte sa, že si vlasy pri česaní často vytrhávate a uzly vám dokonca vypadávajú. To, že to nie je vôbec príjemné, snáď ani netreba zdôrazňovať.

Je vhodné česať vlhké vlasy?

Na tému, či je správne česať mokré, alebo výlučne suché vlasy, sa popísalo mnoho a stále tu panujú rozdielne názory. Neostáva preto iné, len sa inšpirovať pozitívnymi skúsenosťami iných. Mnohým sa osvedčilo rozčesávanie vlhkých vlasov, ktoré sú presušené uterákom. Vlasy vysušené bez akéhokoľvek mechanického zásahu sa totiž zamotávajú, následkom čoho je zložité rozčesávanie zamotaných vlasov a ich trhanie.

Postup presušenia vlasov je jednoduchý. Umyté vlasy, z ktorých šetrným spôsobom vytlačíte prebytočnú vodu, stačí jemne masírovať uterákom. Pozor, vyhnite sa silnému treniu a šúchaniu vlasov, tým sa vlasy zbytočne ničia!

Sušenie vlasov fénom

Ako rozčesať zauzlené vlasy? Pomáha im sušenie fénom? To, že je fénovanie pre vlasy škodlivé, už neplatí. Veľmi záleží na tom, akým fénom si vlasy vysušíte. Moderné fény sú, na rozdiel od ich predchodcov, šetrnejšie a účinnejšie, naviac vysušením sa do vnútra vlasu lepšie a rýchlejšie vstrebú vlasové prípravky, preto fény rozhodne nezatracujte.

Kvalitný fén sa zíde aj pred spaním, keď nechcete ísť do postele s mokrou hlavou. Stačí  niekoľko minút fénovania a je po probléme s ranným rozčesávaním zauzlených chumáčov. Vedeli ste, že aj trenie vlhkých vlasov o vankúš ich poškodzuje a zhoršuje ich kvalitu?

Praktické rozčesávače na vlasy

Tipov na rozčesávanie vlasov je neúrekom, ale ktoré skutočne fungujú? K správnej technike česania a k sušeniu vlasov kvalitným fénom, odporúčajú vlasoví odborníci pridať aj sprej na rozčesávanie vlasov, ktorý je skvelým riešením. Je to jednoduché, iba si do vlasov nastriekate dostatočné množstvo spreju a rozčešete ich. Pomôže aj kefa na rozčesávanie a je po starostiach.

Prečo musíte mať rozčesávač vlasov?

  • Uľahčí česanie.
  • Bráni zamotaniu vlasov.
  • Vlasom dodá lesk, výživu a vôňu.
  • Chráni vlasy pred poškodením.
  • Ideálny aj na česanie vlnitých a kučeravých vlasov.
  • Stop krepovateniu vlasov.

Ako na jednoduchšie rozčesávanie vlasov 

Okrem sprejového rozčesávača na vlasy k bezbolestnému rozčesávaniu vlasov prispieva aj používanie vhodného kondicionéra – ideálny je taký, ktorý uhládza otvorené vlasové vlákno.

Pomáhajú tiež masky na vlasy, vlasové balzamy a prírodné oleje, ktoré viditeľne zlepšujú stav vlasového vlákna, a teda aj rozčesávanie vlasov.

 Pokiaľ ide o kefy a hrebene, odporúča sa česať skôr väčšou kefou s prírodnými štetinami, prípadne hrebeňom so širokými zúbkami.