Dokonalé kučery v pohodlí domova: Zvládnete to!

Dokonalé kučery v pohodlí domova: Zvládnete to!

Tie, čo majú kučery, si vlasy žehlia a vyrovnávajú, kým všetky s rovnými vlasmi túžia po dokonalých vlnách. Našťastie, vyčarovať si krásne kučeravé vlasy je jednoduchšie, ako sa môže zdať. Stačí správna technika, dobré kozmetické prípravky a odhodlanie. Ručíme vám za to, že výsledok bude stáť za to.

 

Spôsoby, ako si vyčarovať dokonalé kučery

Krásna kučeravá hriva, kto by po takej aspoň raz za život nezatúžil? Ak patríte do skupiny milovníčok vĺn a kučierok na hlave, potešíme vás. Je možné si vytvoriť dokonalé kučeravé vlasy na sto spôsobov. Všetko závisí od vašich očakávaní a vysnívaného efektu. Túžite po jemnom prirodzenom natočení, veľkých kučerách alebo romantických vlnkách? Zvoľte vhodnú techniku, nástroj a smelo do toho!

 

Kučery so žehličkou na vlasy

Že je žehlička dobrá len na vyrovnávanie vlasov? Omyl, tento názor je už dávno prekonaný a ak ste s tým ešte nezačali, tak je najvyšší čas vyskúšať si urobiť krásne kučery práve za pomoci tohto skvelého pomocníka. Paradoxne ide o najrýchlejší spôsob, ako si urobiť rozličné typy vĺn a kučier – môžete si natočiť len konce vlasov, prípadne si spraviť prirodzený vzhľad vĺn, stačí pár zvlnených pramienkov a vlásky nádherne ožijú.

Za pomoci žehličky si však zvládnete natočiť vlasy aj po celej dĺžke. Platí, že takto vytvorené kučery vydržia dlhšie a pôsobia prirodzenejšie.

 

Kučeravé vlasy s pomocou kulmy

Kto túži po veľkých a na pohľad naturálnych vlnách, nech skúsi kulmu s hrubším nadstavcom. Dobré je, že tento typ zvlnenia sa vytvorí za moment, avšak efekt nevydrží až tak dlho, takže na svadbu či obdobné dlhšie akcie to nie je najlepší spôsob zvlnenia vláskov.

Koho láka afro účes, bude potrebovať kulmu s tenkým nadstavcom a veľké odhodlanie. Tento druh kučier sa vytvára dlho a zložito, doslova sa natáča tenký prameň po prameni, takže pri dlhých vlasoch je to práca na niekoľko hodín. Výsledný efekt však rozhodne oceníte vy aj všetci naokolo.

Dôležité je si kučery počas kulmovania priebežne sponkovať a fixovať lakom.

Klasické natáčky do vlasov

Naše mamy a ich mamy poznali najmä tento tradičný spôsob kučeravenia vlasov. Na umyté vlasy si dali natáčky a počas noci si ich nechali na hlave. Tento spôsob je stále aktuálny, aj keď pre niekoho dosť nepohodlný. Tiež je nutné byť pri tomto robenia kučier obozretná, ak totiž natočíme pramene v jednotlivých natáčkach do rôznych strán, výsledný efekt nemusí byť príliš vydarený.

Pozor aj na natáčanie vlhkých vlasov, hrozí tu, že vlasy sa počas noci v natáčkach celkom nevysušia a po ich zložení vlny okamžite spadnú.

Špeciálnym tipom sú teplé natáčky. Na vlasoch vytvoria krásny efekt vyfúkaných vlasov. Kto túži po objeme a jemných vlnách, mal by skúsiť tento spôsob.

Kučery vďaka zapletaným copom

Bežným spôsobom, ktorým si vlnia vlasy už malé dievčatá, je zapletanie vrkočov. Stačí si zapliesť malé copíky po celej hlave, prípadne jeden či dva väčšie – všetko závisí od toho, ako veľmi vlnité vlasy chcete mať a skučeravená hriva je na svete.

Triky, ako si udržať kučery čo najdlhšie

Keď už vieme, ako si spraviť kučeravé vlasy rýchlo a bez pomoci kaderníčky, je fajn ovládať aj účinné triky na ich udržanie. Najdôležitejšie je vlasy dobre zafixovať lakom a následne zasponkovať až do vychladnutia. Teplý vlas je ťažší, teda má sklon rýchlejšie sa vyrovnávať, preto pomáha nechať ho vychladnúť v podobe, ako ste ho natočili. Až po dôslednom vychladnutí si vlasy rozpustite a nanovo zalakujte.

Česanie kučeravých vlasov

Mnohokrát sa stáva, že hoci ste si vlasy natočili, výsledný efekt nie je presne taký, aký ste očakávali. Pomôcť by mohlo si ich po natočení s kulmou prečesať, upraviť a následne postriekať lakom. To zaistí, že sa pramene spoja a každý kus vlasu nebude odstávať na inú stranu.

Rozčesávanie kučeravých vlasov sa odporúča aj v prípade, keď túžite po prirodzenom vzhľade zvlnených vlasov. Vlasy sa začesaním zjednotia a zjemní sa vlnitý efekt.