Kokosová voda a jej účinky na vlasy

Kokosová voda a jej účinky na vlasy

Mať krásne a zdravé vlasy je snom každej ženy (a väčšiny mužov). Preto ľudia neváhajú vyskúšať všetky dostupné spôsoby, ako si dopomôcť k bohatej hustej hrive. Jedným z účinných pomocníkov na vyživené a lesklé vlasy je aj kokos – presnejšie kokosová voda.

Aké sú účinky kokosovej vody a prečo je pre vlasy obrovským zdravotným benefitom?

Cenné zložky kokosovej vody na vlasy

Voda, ktorá sa nachádza vnútri kokosu, je bohatá na mnoho cenných živín – obsahuje vitamíny, minerály, aminokyseliny a fytohormóny. Vďaka týmto zložkám pomáha vlasy a pokožku hlavy účinne hydratovať, a to bez akejkoľvek záťaže. Hodí sa najmä na slabé, jemné a mastné vlasy, ktorým lipidy obsiahnuté v kokosovej vode dodajú prirodzenú ľahkosť a vysnívaný objem.

Proces získavania kokosovej vody

Kokosové mlieko sa získava zo zrelých kokosových orechov, zatiaľ čo kokosová voda z mladých zelených kokosových orechov. Je prirodzene číra. Kokosová voda je skvelým antioxidantom. Obsahuje cytokiníny, ktoré pomáhajú regulovať rast a rozdeľovanie buniek. Kyselina laurová zasa vyrovnáva pH pokožky a udržiava ju hydratovanú, čím minimalizuje jej starnutie. 

Prípravky na vlasy s cennými výťažkami z kokosovej vody ochraňujú vlasy pred poškodením a zároveň zmierňujú dosahy častého používania stylingových produktov a fénu či žehličky na vlasy. Kokosová voda v kozmetike a výživových doplnkoch obsahuje antioxidanty a ošetruje vlasové vlákna.

Kľúčové účinky kokosovej vody

  • Podporuje rast buniek – používanie kokosovej vody je účinným spôsobom, ako udržať vlasové folikuly zdravé a dosiahnuť celkovú revitalizáciu vlasov.
  • Patrí k prírodným protizápalovým látkam – kokosová voda preniká hlboko do vnútra vlasu a odstraňuje lupiny, vyrážky a svrbenie pokožky hlavy.
  • Zabezpečuje opravu a regeneráciu poškodených vlasov.
  • Posilňuje a spevňuje vlasovú štruktúru.
  • Používaním kokosovej vody dosiahnete extra hebké a jemné vlasy.

Kokosová voda účinkuje zvnútra aj zvonku

Kokosová voda pomáha pri chudnutí, pretože potláča chuť do jedla a navodzuje pocit sýtosti. Pomáha ako prevencia porúch trávenia. Dopĺňa do tela elektrolyty dôležité napríklad na stavbu kostí či zubov, je cenná pre svaly aj imunitný systém.

Taktiež citeľne zvlhčuje a rozžiaruje pokožku. Citlivú pleť s akné krásne vyčistí, zvlhčí a tónuje. Stačí zmiešať 2 čajové lyžičky kokosovej vody a šťavu z polovice citróna, naniesť na 20 minút na pleť a umyť. Kokosová voda pomáha liečiť zapálené miesta na pokožke – má antivírusové, antimikrobiálne a antifungálne vlastnosti. Možno ju aplikovať priamo na pokožku alebo ju pridať do kúpeľa.

Dokonale odstráni aj vode odolný mejkap, zbaví pleť nečistôt, ktoré sa na ňu za celý deň stihli usadiť, a krásne zvlhčí pokožku. Pri pravidelnom používaní dodáva pleti prirodzenú hydratáciu, vitamíny a minerály, vďaka čomu je pokožka jemná a hladká. 

„Kokos pomáha obnoviť vlasovú štruktúru, dodáva vlasom lesk a vyživuje vlasovú pokožku.“

Domáci kokosový balzam na vlasy

Urobte dieru do kokosového orecha a nechajte odtiecť kokosovú vodu. Z kokosu vydlabte bielu dužinu, umyte ju a nakrájajte na drobné kúsky. Následne ich rozmixujte v mixéri a pridajte získanú kokosovú vodu. Nechajte odstáť pol hodiny. Výslednú zmes prelejte cez sitko a domáci kokosový balzam nanášajte na vlasy. 

Vychytávky, ako použiť kokosový olej v kúpeľni

  • Kokos zvláčňuje suché ruky a pokožku okolo nechtov.
  • Zjemnenie popraskaných pier – stačí na ne naniesť trochu kokosového oleja.
  • Kokosový olej funguje ako účinný prírodný odličovač.
  • Komplexná výživa celej pokožky.
  • Obnova strateného lesku vlasov – niekoľko kvapiek kokosového oleja naneste na rozstrapkané vlasové končeky a výsledok v podobe žiarivého účesu je na svete.

Krásne a zdravé vlasy s pomocou kokosu 

Dopĺňajte si cenné prírodné zložky aj zvnútra, vyskúšajte kapsuly Bloom Robbins, ktoré obsahujú okrem iných dôležitých zložiek aj kokosovú vodu. Coco Mineral je práškový extrakt z kokosovej vody obsahujúci prírodné cukry a má vysoký obsah elektrolytov, ktoré hydratujú celé telo a suché vlasy. Kokos pomáha obnoviť vlasovú štruktúru, pôsobí proti lámaniu a vypadávaniu vlasov, dodáva vlasom lesk a vyživuje vlasovú pokožku.