Vypadávanie vlasov môže byť prvým príznakom nedostatku jódu

Vypadávanie vlasov môže byť prvým príznakom nedostatku jódu

Jedným z prvých príznakov nedostatku jódu je vypadávanie vlasov. Jód je totiž zodpovedný za regeneráciu vlasového folikulu a ak je ho v tele nedostatok, vlasy jednoducho začnú vypadávať. Jód tiež pomáha regulovať vodu v pokožke, čím zabraňuje tvorbe vrások a pomáha rýchlemu hojeniu rán, príznakom jeho nedostatku teda môže byť aj suchá, až svrbivá pokožka. A medzi ďalšie môžu patriť zápcha, poruchy menštruačného cyklu či nemožnosť otehotnieť.Prečo ho potrebuješ?
Jód posilňuje tvoje vlasy od korienkov, pôsobí preventívne pred suchými vlasmi, pomáha ich udržiavať zdravé a podporuje ich rast. No okrem toho, že chceš mať krásne vlasy a pokožku, potrebuješ jód pre správnu funkciu štítnej žľazy, fungujúci metabolizmus, podporu dobrého trávenia. Jód má pozitívny vplyv na tvoju nervovú sústavu, zuby, vlasy, nechty, pokožku, ale tiež na sexuálny život.

Deti a jód

Jód je veľmi dôležitý pre správny vývoj mozgového tkaniva plodu aj detí. Je preto potrebné, aby tehotná žena prijímala dostatok jódu už v prvých týždňoch tehotenstva, ale tiež počas dojčenia. Kým bábätko nezačne papať príkrmy, je totiž jeho jediným zdrojom jódu. Preto sa tehotným a dojčiacim ženám odporúča prijímať 200 až 250 µg jódu denne, zatiaľ čo bežnému zdravému dospelému človeku stačí 150 µg.

Potraviny, v ktorých nájdeš jód

morské riasy, morská soľ, morské plody, ryby, mliečne výrobky, vajcia, čerešne, slivky, brusnice, jahody, fenikel, topinambur, hrozienka, brokolica, mrkva, hrach, pór, šampiňóny

Doplň ho vitamínmi

Môže sa stať, že tvoje telo nie je schopné jód v určitej forme spracovať alebo ho v strave neprijímaš dostatok. Nie je hanba siahnuť po doplnkoch stravy. Pokiaľ chceš krásne vlasy aj v období tehotenstva a dojčenia, vyskúšaj chutnú novinku LOVE IS IN THE HAIR - MAMIČKY od Bloom Robbins. Ak už máš toto náročné, no zároveň magické obdobie za sebou, alebo ešte bábätko neplánuješ, nechaj svoje vlasy rozkvitnúť do krásy vďaka našim produktom.

Nadbytok nie je na úžitok

Nadmerný príjem jódu môže spôsobiť zvýšenú činnosť štítnej žľazy, s ktorou súvisí napríklad úbytok hmotnosti, nadmerné potenie či zrýchlený pulz. Vyhni sa preto presoleným jedlám, údeninám, častej konzumácii morských rias a polotovarom.