Zelený čaj chráni vlasy pred UV žiarením: Čo ešte dokáže?

Zelený čaj chráni vlasy pred UV žiarením: Čo ešte dokáže?

Zelený čaj je dlho známy svojimi extra účinkami na zdravie človeka. Okrem toho, že ide o jeden z najobľúbenejších nápojov na svete, čoraz častejšie je súčasťou zložení kozmetických produktov a doplnkov pre krásne telo, pleť a vlasy.

V čom tkvie sila zeleného čaju a prečo ho naše vlasy tak milujú?

Sila antioxidantov pre krásne vlasy

Vďaka bohatému obsahu antioxidantov sa zelený čaj a jeho extrakty začal využívať aj na iné účely. Výborne pôsobí najmä na vlasy – slúži ako účinná prevencia proti vypadávaniu vlasov a tiež všeobecne zlepšuje ich kvalitu.

Obľúbený zelený čaj matcha sa vyrába z predzberových čajových lístkov, ktoré majú 90-percentný odtieň, čo má za následok bohatšiu chuť a vyšší obsah antioxidantov. Väčšina antioxidantov v zelenom čaji pochádza zo zlúčenín známych ako flavonoidy – špeciálne z druhu zvaného katechíny.

Silné antioxidanty, ktoré sú obsiahnuté v zelenom čaji matcha, sú skvelou ochranou vlasov pred slnkom a škodlivým UV žiarením a obnovujú poškodené a suché vlasy. Okrem toho má zelený čaj veľa ďalších plusov.

Zelený čaj na podporu rastu vlasov

Zelený čaj dokázateľne podporuje zdravý rast vlasov a ich opätovný rast. Rast vlasov do značnej miery súvisí s dodávkou kyslíku a živín do pokožky. V skutočnosti môže zlý krvný obeh viesť k vypadávaniu vlasov.

Pitie zeleného čaju dokáže zvýšiť prísun týchto živín do pokožky hlavy a zlepšiť ich rast. Tiež je prevenciou pred poškodením kože a vlasových buniek.

Blahodarné účinky zeleného čaju na celé telo a vlasy

Prírodný detox pre celé telo

Matcha zelený čaj má vysoký obsah chlorofylu, ktorý môže za jeho sýtu zelenú farbu, ale tiež má detoxikačné účinky a dokáže čistiť telo zvnútra.

Čaj ako energetický booster

Matcha čaj je skvelou náhradou kávy. Obsahuje totiž L-theanín a trochu aj kofeín, ktoré môžu za nabudenie mysle a odstránenie únavy. Navyše, L-theanín sa do tela vstrebáva postupne, takže koncentrácia vydrží dlhšie ako po iných kofeínových nápojoch.

Matcha proti stresu

L-theanín navodzuje príjemný pocit relaxácie, čím telo zbavuje stresu a prináša psychickú rovnováhu. A to bez ospalosti, ale s čistou mysľou a lepším sústredením.

Zdravšia pokožka a zuby so zeleným čajom

Matcha má antibakteriálne vlastnosti, ktoré pomáhajú k čistejším ďasnám a zubom. Navyše chráni pokožku pred voľnými radikálmi, ktoré sa spájajú so starnutím a poškodenými bunkami. Pokožka si vďaka jeho účinkom udrží prirodzený a zdravý lesk omnoho dlhšie.

Čaj pre lepšiu imunitu

Účinné zložky matcha čaju pomáhajú zlepšovať imunitný systém, pričom katechíny, ktoré obsahuje, pôsobia ako silné antioxidanty.

„Matcha čaj vraj obsahuje viac antioxidantov ako špenát či horká čokoláda.“

Super voľba pre diabetikov

Zelený čaj matcha je ideálny pre diabetikov, keďže neobsahuje žiadny cukor a na glykemickom indexe dosahuje nulové hodnoty.

Podporuje spaľovanie tukov

Zelený čaj má prakticky nulové kalórie a pre mnohých je to presne to, čo potrebujú na tvorbu enzýmov a zmien pri spaľovaní tukov.

Ochrana vlasov pred UV žiarením

Antioxidanty obsiahnuté v zelenom čaji majú blahodarné účinky na vlasy a na pokožku hlavy. Ide o účinnú ochranu vlasov pred UV žiarením a obnovu poškodených a suchých vlasov.

Ako používať zelený čaj na vlasy

Vzhľadom k vlastnostiam zeleného čaju a jeho extraktov, ktoré podporujú rast, ich obsahuje mnoho vlasových produktov ako hlavnú zložku. Na trhu sú dostupné šampóny, kondicionéry a ďalšie vlasové prípravky, ale taktiež môžete vlasy pravidelne oplachovať výluhom zo zeleného čaju.

Nezabúdajte ani na pitie zeleného čaju matcha, stačí 1 až dve šálky denne a telu poskytnete skvelý zdroj cenných antioxidantov.

Výťažok z matcha čaju vo vitamínoch na vlasy

Kapsuly Bloom Hair sú napumpované vitamínmi, minerálmi, aminokyselinami a ďalšími účinnými látkami, ktoré napomáhajú k zdravým, silným a krásnym vlasom. Mesačné balenie obsahuje 60 kapsúl a odporúča sa užívať dve kapsuly denne, ideálne ráno po jedle.