Trápenie s hustými vlasmi! Ako ich účinne preriediť?

Trápenie s hustými vlasmi! Ako ich účinne preriediť?

Starostlivosť o husté vlasy si vyžaduje odborné znalosti, inak sú hotovým prekliatím. Okrem iného je nutné ich pravidelne prerieďovať.

Ako prestrihať husté vlasy?

Existuje niekoľko spôsobov, ako preriediť husté vlasy. Medzi najpoužívanejšie patrí strih šmykom, ozubeným rezom či otupenie. Každá metóda sa vykonáva inak, pričom niektoré je možné vykonať aj doma bez pomoci odborníka.

Vlasy, ktoré sú extra husté, si žiadajú pravidelné prerieďovanie. Ide o postup, pri ktorom dôjde k oživeniu vlasov a strihu. Najčastejšie sa na to používajú špeciálne stenčovacie nožnice alebo stenčovacia žiletka.

Prestrihávanie končekov vlasov dodáva účesu úplnosť, vzdušnosť a umožňuje plynulejšie prechody. Niekedy sa tento typ riedenia používa aj na úpravu ofiny. Občas je nutné siahnuť aj po radikálnejšom preriedení vlasov, a to najmä v prípadoch, keď chceme vytvoriť dodatočný objem. Vytvorí sa vďaka skráteným prameňom pri koreňoch vlasov.

Preriedenie rovných a kučeravých vlasov

To, aký typ vlasov máme, ovplyvňuje spôsoby ich prerieďovania. Kučeravé vlasy si žiadajú kompletné prestrihanie, ktoré vlasy odľahčí a vlnám dodá štruktúru. Pokiaľ ide o veľmi husté vlasy, ich dĺžka by mala siahať maximálne po prsia, inak sú príliš ťažké a vlny strácajú tvar.

A ako preriediť husté vlasy, ktoré sú celkom rovné? Tu je to jednoduchšie, nie je dôležitá dĺžka vlasov, husté rovné vlasy vyzerajú pekne v každej dĺžke, podstatné je iba ich zdravý a prevzdušnený vzhľad, ktorý sa dosahuje práve správnym pravidelným preriedením.

Pomôcky na riedenie hustých vlasov

Pomôckou, bez ktorej riedenie vlasov zrejme nepôjde tak, ako by malo, sú špeciálne nožnice. Ide o rednúce nožnice, ktorých hlavným účelom je preriedenie vlasov. Poznáme viacero druhov týchto nožníc, ktoré sa použijú v závislosti od typu vlasu, tiež od vlasového problému a miesta, ktoré chceme preriediť. Niekedy je potrebné len základné ošetrenie a prestrihanie končekov, inokedy ide o komplexné ozdravenie vlasov po celej dĺžke. Obzvlášť husté vlasy si žiadajú pravidelné ošetrenie korienkov. To vizuálne zmenší objem vlasov. Prestrih vlasov od korienkov je nutný najmä pri kučeravých hrivách a používa sa na zvýraznenie kučier.

Predtým, ako sa vyberiete na nákup profesionálnych nožníc, je dobré poznať rozdiely medzi bežnými a stenčovacími nožnicami, ktoré môžu byť jednostranné alebo obojstranné.

Kým jednoduché nožnice odstrihnú celý prameň, redšie nožnice odstrihnú len časť vlasov.

Nožnice sa odlišujú aj v počte zubov – rozdielny je ich počet, umiestnenie, frekvencia, tvar a spôsob zaostrenia nožníc.

Pravidlá na výber nožníc na prestrihávanie vlasov doma sú pomerne jednoduché. Dbajte na to, aby boli nožnice maximálne pohodlné a praktické, ale rozhodne si všímajte aj cenu. Nie je dôvod, aby ste kupovali drahé profesionálne nožnice pre kaderníkov. Na druhej strane dobre zvážte svoj výber, keďže ide o vec na dlhodobé používanie. Vyberajte si taký model zastrihávacích nožníc, ktorý vám pohodlne padne do ruky. Taktiež si všímajte ich tvar a materiál prsteňov na nožniciach.