Konzumácia žihľavy

Konzumácia žihľavy Žihľavu možno využiť viacerými spôsobmi – možno ju prijať zo stravy, piť ako ozdravný čaj, alebo si ju pravidelne dopĺňať prostredníctvom prírodných výživových prípravkov pre zdravé telo, pleť a vlasy. Obľúbeným spôsobom konzumácie čerstvej jarnej žihľavy je príprava na spôsob špenátu – stačí ju umyť, pripraviť na pare, rozmixovať a dochutiť soľou, korením a cesnakom. Alebo vyskúšajte žihľavové smoothie – výborné je dochutiť to banánom. Žihľavu možno pridať aj do nátierok, šalátov alebo polievky. Nakoľko žihľava zbavuje telo vody a draslíka, je nutné pri jej pravidelnom príjme, a to aj formou doplnkov stravy, zvýšiť denný príjem tekutín a častejšie konzumovať banány.

Vitamíny a cenné látky obsiahnuté v žihľave:

vitamín A, B, C a K,

● histamín, karotén, chlorofyl a xantofyl,

● sacharidy, bielkoviny a tuky,

● minerály – vápnik, draslík, horčík, sodík, železo,

● vláknina.